Mój sprawdzony przepis



Zupa z kaszy quinoa – pożywna i pyszna. To było podstawowe jedzenie inkaskich wojowników i kurierów.
(O) Do dużym garnku rozpuść olej, dodaj czosnek pokrojony w plasterki, podsmaż
(O) Dodaj około dwóch litrów gorącej wody
(Z) Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Kapustę drobno poszatkuj. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do garnka
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(M) Dodaj por pokrojony w plasterki, bazylię, kolendrę, majeranek i pieprz
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(W) Dodaj sól
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(D) Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(O) Dodaj kurkumę i opłukaną kaszę quinoa
Wymieszaj, gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 25 minut, od czasu do czasu mieszając.










Lubię gotować pani Beaty zupy , są niepowtarzalne w smaku .Nigdzie nie znajdę tak wspaniałych i smacznych przepisów.Z pozdrowieniami Barbara.
Czy to nie przypomina smakiem krupniku?
Ta zupa jest przeeepyszna. Każdego dnia odkrywam nowe przepisy pani Beaty. Same w sobie karmią człowieka dobrą energią.
Uwielbiam.💞🌞🌞🌞
Zupka zrobiona.
Bardzo smaczna 😊
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie,
Magdalena!
Bardzo Smaczna zupa Dziękuję 🙂