Pasta do chleba ze szpinakiem

Mój sprawdzony przepis

Czas przygotowania: 5 minut
Ilość osób: 1

SKŁADNIKI

  • 1 kubek młodych listków szpinaku i natki pietruszki
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli

PRZYGOTOWANIE

Szpinak – świetne źródło żelaza, wapnia i magnezu.

Natka pietruszki – witamina A, witamina C, żelazo i potas.

Czosnek – naturalny antybiotyk, zwalcza też wirusy i pasożyty.

Siemię lniane – błonnik, fitoestrogeny (roślinne związki o właściwościach żeńskich hormonów – estrogenów), kwasy tłuszczowe Omega-3.

Łatwy i szybki przepis na pyszną pastę.

 

Listki szpinaku i natkę pietruszki umyj, drobno posiekaj.

Awokado przekrój wzdłuż na dwie połowy, wyjmij pestkę, łyżeczką wyjmij miękki, kremowy miąższ.

Czosnek obierz z łupinki, drobno posiekaj.

W szklanej albo ceramicznej misce wymieszaj wszystkie składniki i gotowe 😊 Najlepiej smakuje z domowym chlebem na żytnim zakwasie.

Udostępnij na Facebooku!

Jeden komentarz

Skomentuj EwelinaAnuluj odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *