Krem jabłkowy z cynamonem

Mój sprawdzony przepis

Czas przygotowania: 5 minut
Ilość osób: 1

SKŁADNIKI

  • 1 słodkie soczyste jabłko (takie jak np. ligol albo cortland)
  • 1 dojrzały banan
  • pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego

PRZYGOTOWANIE

To najprostszy i wspaniały deser. Robię go często zimą, bo jest pyszny, lekko rozgrzewający i dzięki zawartości cynamonu, ma świetne działanie wzmacniające odporność i chroniące przed infekcjami.

Banana obierz ze skórki, pokrój w plastry. Jabłko umyj, pokrój ze skórką w kostkę. Dodaj owoce oraz cynamon do malaksera, zmiksuj na krem. Podawaj z kilkoma cienkimi plasterkami jabłka

Uwaga: Istnieją dwa rodzaje cynamonu. Cynamon cejloński jest zdrowy. Tańszy cynamon cassia, zwany też chińskim, może być niebezpieczny.

Obejrzyj poniższy film, w którym dokładnie wyjaśniam na czym polega różnica między nimi.

 

Udostępnij na Facebooku!

Jeden komentarz

Skomentuj BarbaraAnuluj odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *