Mój sprawdzony przepis

Czas przygotowania: 35 minut
Ilość osób: 4


(O) W garnku zagotuj około dwóch litrów wody
(Z) Dodaj marchewkę i seler pokrojone w plasterki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(M) Dodaj pastę curry, garam masala, kmin rzymski, tymianek, gałkę oraz pieprz
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(W) Dodaj sól oraz soczewicę
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(D) Dodaj pomidorki
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(O) Dodaj kurkumę
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(Z) Dodaj brokuł pokrojony na niewielkie kawałki
Wymieszaj, gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Świetnie smakuje z brązowym ryżem, smacznego!
PS Danie jest ugotowane zgodnie ze starożytną chińską filozofią pięciu przemian.










Pani Beato, a gzie ten przepis na curry ze slodkich ziemniakow. Piekne zdjecie a przepisu nie ma.
Bardzo dziekuje za dolaczenie tego przepisu.