Mój sprawdzony przepis



Przygotowałam dzisiaj pyszną zupę: sezonowe polskie warzywa, kasza pęczak, tymianek, lubczyk i rozgrzewająca kurkuma – idealne danie na jesień!
Ziemniaki, dynia, fasolka szparagowa, brukselka, marchewka, kapusta, pietruszka, seler i por – bogactwo witamin, minerałów i substancji fitochemicznych. Zupa jest łatwa do zrobienia, a jej przygotowanie zajmie piętnaście minut + ok. 25 minut oczekiwania aż warzywa i kasza się ugotują.
Spróbuj mojego przepisu i jedz na zdrowie.
W dużym garnku rozgrzej oliwę lub olej kokosowy, dodaj pokrojoną w cienkie plasterki cebulę, podgrzej. Dodaj 2 litry gorącej wody. Dodaj warzywa: ziemniaki i dynię pokrojone w kostkę, fasolkę szparagową pokrojoną na kawałki, marchewkę, seler, kapustę i pietruszkę pokrojone w plasterki, brukselki pokrojone na połowy, pokrojone liście selera, opłukaną kaszę pęczak, wymieszaj. Dodaj plasterki pora, pieprz, tymianek, lubczyk i zioła prowansalskie, wymieszaj. Dodaj sól, wymieszaj. Dodaj drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wymieszaj. Dodaj kurkumę, wymieszaj. W razie potrzeby dodaj więcej gorącej wody. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu aż kasza spęcznieje, a warzywa będą miękkie (ok. 20-25 minut). Smacznego!










Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam