Mój sprawdzony przepis



Uwielbiam! Lekki, pełen mocnych smaków młodych warzyw, a jednocześnie pożywny i bardzo smaczny!
(O) Do garnka wlej ok. półtorej szklanki gorącej wody, zagotuj
(Z) Dodaj dokładnie umyte marchewki pokrojone w plasterki, kalafiora pokrojonego w małe kawałki i ziemniaki pokrojone w kostkę
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(M) Dodaj liście laurowe i suszoną paprykę
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(W) Dodaj szczyptę dobrej, nierafinowanej soli i soczewicę
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(D) Dodaj dość drobno pokrojonego pomidora
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(O) Dodaj kurkumę
Wymieszaj, gotuj na małym ogniu jeszcze ok. 15-20 minut.
Podawaj ze świeżą kolendrą albo natką pietruszki.










Dziekuje za pomysł na sobotni obiad, pachnie pysznie i smakuje super! Uwielbiam lekkie warzywa i wszelkie kasze :-). W sobotę mamy słoneczny obiad by Beata Pawlikowska!
Pani Beatko chcę podziękować za ten przepis ? zrobiłam majowy gulasz i choc jest lipiec smakuje cudownie ?. Przepis znalazła moja córka i jest zafascynowana pani podejściem do życia. A ja kuchnią bo jest prosta zdrowa i pyszna a jako mama weganki jestem bo zaczynało brakować mi pomysłów. Pozdrawiam serdecznie.?
Pani Beatko chcę podziękować za ten przepis ? zrobiłam majowy gulasz i choc jest lipiec smakuje cudownie ?. Przepis znalazła moja córka i jest zafascynowana pani podejściem do życia. A ja kuchnią bo jest prosta zdrowa i pyszna a jako mama weganki jestem wdzięczna bo zaczynało brakować mi pomysłów. Pozdrawiam serdecznie.?
Cieszę się, u mnie dzisiaj wegańskie ciastka z borówkami i poziomkami :))
Bardzo ciekawy przepis 🙂 Ostatnio robiłam gulasz mięsny z tego przepisu https://www.przepisy.pl/przepis/gulasz-wolowy-2 i wyszedł świetny 🙂 Chyba czas spróbować wegetariańskiej wersji 🙂
Czekam na kolejne przepisy
Pozdrawiam
Właśnie robię na obiad co prawda w ostatni dzień wakacji ale widzę, ze również przepis się sprawdzi. Uwielbiam Pani przepisy. 🙂
Smacznego 🙂