Mój sprawdzony przepis

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość osób: 2


To proste, szybkie i smaczne danie, które codziennie można zrobić w nieco innym wariancie, zależnie od tego jakie akurat masz warzywa. Bardzo często jem takie danie na śniadanie, szczególnie zimą i w chłodne dni, bo znakomicie rozgrzewa i daje dużo energii.
Kaszę quinoa ugotuj tak jak gotuje się ryż: zalej gorącą wodą, dodaj szczyptę soli, po zagtoowaniu gotuj pod przykryciem na najmniejszym ogniu, aż zwiększy objętość i stanie się miękka.
Olej kokosowy rozgrzej w garnku lub głębokiej patelni, dodaj pokrojone warzywa, sól, pieprz i kurkumę, wymieszaj, gotuj pod przykryciem przez ok. 10-15 minut aż warzywa zmiękną. Podawaj na gorąco z kaszą quinoa.










Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam