Mój sprawdzony przepis

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość osób: 2


Pyszne, zdrowe, szybkie, rozgrzewające i kolorowe – idealne danie na zimowy wieczór lub obiad.
Kaszę pęczak opłucz, zalej dwoma kubkami gorącej wody, dodaj ćwierć łyżeczki soli i ugotuj do miękkości (ok. 15-20 minut). Na dużej patelni albo w rondlu rozgrzej olej kokosowy, dodaj pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojoną w kostkę dynię (ze skórką), kurkumę, pieprz i sól. Wymieszaj, gotuj na niewielkim ogniu pod przykryciem. Warzywa i kasza pęczak powinny być gotowe w tym samym czasie. Do patelni/rondla nie trzeba dodawać wody, bo grzyby i dynia będą się gotowały we własnym soku. Przełóż ugotowaną kaszę pęczak do grzybów i dyni, wymieszaj. Podawaj z natką pietruszki. Smacznego!










Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam