Mój sprawdzony przepis



Tempeh pochodzi z Indonezji, a dokładnie z Javy, gdzie zostało wynalezione około tysiąca lat temu. Jest to blok z lekko sfermentowanej soi. Zawiera dużo białka, błonnika, witamin i minerałów. Plastry tempeh można smażyć, gotować, opiekać albo jeść na surowo. Tempeh jest bardzo popularne w azjatyckiej kuchni, można je też łatwo kupić w Polsce. Jest pyszne!
Proporcje na śniadanie dla jednej osoby.
Patelnię posmaruj olejem kokosowym. Na rozgrzanej patelni połóż plasterki tempeh i opiekaj pod przykryciem przez kilka minut.
Awokado rozkrój wzdłuż, łyżeczką wyjmij miąższ i rozsmaruj go na chlebie.
Oprósz solą.
Rukolę i szpinak umyj, z grubsza pokrój, połóż na kanapkach.
Na wierzchu połóż plasterki pieczonego tempeh.
Na szczycie dodaj trochę kiełków brokułu.
Smacznego!










Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam