Mój sprawdzony przepis



Aromatyczny wiosenny por w towarzystwie panien marchewek i panów ziemniaczków – kulinarny spacer na początek maja.
(O) Do dużego garnka wlej około dwóch litrów gorącej wody.
(Z) Cukinię razem ze skórką zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Dodaj warzywa do garnka
Wymieszaj, gotuj przez chwilę (ok. 30 sekund)
(M) Dodaj por pokrojony w plasterki, bazylię, kolendrę, oregano i pieprz
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(W) Dodaj sól
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(D) Dodaj pomidorki pokrojone w ćwiartki
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(O) Dodaj kurkumę
Wymieszaj, gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Podawaj z natką pietruszki.










Kocham Cię Wybacz mi proszę , dziękuję , Przepraszam
Fajnie że Ciebie poznałam
Kocham Życie bo jest cudowne
Zupa wyszła mi niesmaczna. Nikt nie chciał jej jeść. Chyba tej kurkumy za dużo. Mam nadzieję, że się nie zrażę i jeszcze kiedyś spróbuję coś ugotować z tych przepisów.
Czy zrobiła pani wszyastko zgodnie z przepisem? Kolejność dodawania składników oraz ich ilości? Mam nadzieje, że spróbuje pani innych przepisów 🙂
Pyszna zupa 🤗