M贸j sprawdzony przepis



Pyszna, 艂atwa do zrobienia, syc膮ca i zdrowa – czas na wiosenne przysmaki 馃檪
Poprzedniego dnia wieczorem zalej fasol臋 zalej du偶膮 ilo艣ci膮 wody i zostaw na noc do namoczenia.
(O) Do du偶ego garnka wlej oko艂o dw贸ch litr贸w gor膮cej wody.
(Z) Botwink臋 umyj, pokr贸j w plastry (buraczki i li艣cie). Dodaj ziemniaki pokrojone w kostk臋. Marchewk臋, pietruszk臋 i seler zetrzyj na tarce na du偶ych oczkach, dodaj do garnka
Wymieszaj, gotuj przez chwil臋 (ok. 30 sekund)
(M) Dodaj por pokrojony w plasterki, cz膮ber, kolendr臋 i pieprz
Wymieszaj, gotuj przez chwil臋
(W) Fasol臋 ods膮cz z wody, op艂ucz, dodaj do garnka. Dodaj te偶 s贸l
Wymieszaj, gotuj przez chwil臋
(D) Dodaj pomidorki pokrojone w 膰wiartki
Wymieszaj, gotuj przez chwil臋
(O) Dodaj kurkum臋
Wymieszaj, gotuj na ma艂ym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 30 minut, od czasu do czasu mieszaj膮c.
Idealnie smakuje z dodatkiem kaszy quinoa, smacznego!










Dzi臋kuje za przepisy. Lubi臋 takie bogate, rozgrzewaj膮ce jesienne zupy.
dzi臋ki z 偶贸艂te kartki... One cz臋sto porz膮dkuj膮 moje my艣li i emocje. B膮d藕 zdrowa i podr贸偶uj kiedy czujesz tak膮 potrzeb臋. Pozdrawiam…
Dzi臋kuj臋 za przypomnienie co w 偶yciu jest wa偶ne...Tak niewiele ,a cz臋sto o tym zapominamy... Przytulam!
Dzie艅 dobry! Bardzo interesuj膮ca wycieczka. Wr贸cili艣my z m臋偶em w kwietniu z Ameryki 艣rodkowej (3tyg. 8 kraj贸w ) by艂o super ale…
Dzie艅 dobry Dzi臋kuj臋 馃尲 serdecznie 馃尲za przes艂ane przepisy Pozdrawiam