Mój sprawdzony przepis



Pyszny, zdrowy, łatwy i szybki do zrobienia, gulasz w kolorze jesiennych liści w ciepły październikowy dzień 🙂
(O) W garnku zagotuj około dwóch litrów wody
(O) Brukselkę umyj, jeśli trzeba, obierz zewnętrzne zwiędłe listki, dodaj do garnka.
(Z) Ziemniaki umyj, obierz, pokrój w kostkę, dodaj do garnka. Dodaj wyszorowaną marchewkę pokrojoną w podłużne plastry
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(M) Dodaj kmin rzymski, przyprawę curry, garam masala, kolendrę, cząber oraz pieprz
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(W) Dodaj sól i soczewicę
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(D) Dodaj dość drobno pokrojonego pomidora albo pomidorki pokrojone na ćwiartki
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(O) Dodaj kurkumę
Wymieszaj, gotuj przez chwilę
(Z) Dodaj brokuł pokrojony w mniejsze kawałki
Wymieszaj, gotuj na małym ogniu pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut.
Pysznie smakuje z kaszą quinoa, smacznego!










Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam