Mój sprawdzony przepis



(O) W niewielkim garnku zagotuj około dwóch szklanek wody
(Z) Dodaj marchewkę i pietruszkę – obrane, pokrojone w plasterki. Dodaj też selera
pokrojonego w słupki
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(M) Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, majeranek i gałkę
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(W) Dodaj szczyptę dobrej, nierafinowanej soli i soczewicę
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(D) Dodaj umytą i posiekaną nać pietruszki oraz pomidorki przekrojone wzdłuż na
ćwiartki
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(O) Dodaj kurkumę i tyle gorącej wody, żeby było w niej wystarczająco dużo miejsca
dla rosnącej soczewicy i kaszy.
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(Z) Dodaj opłukaną kaszę
Wymieszaj, gotuj na małym ogniu jeszcze ok. 20 minut











Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam