
- Jakie są Pani ulubione smaki?
Uwielbiam tropikalną słodycz egzotycznych owoców. Takich, które wyrosły i dojrzały w słońcu Afryki, Azji albo Ameryki Południowej. Mają w sobie wtedy cudownie aromatyczne połączenie słodkiego, pikantnego i kremowego smaku, które stapiają się w jeden – pyszny.
- Skąd czerpie Pani inspirację do tworzenia nowych potraw i napojów?
Używam wyobraźni. Lubię łączyć zwykłe składniki w niezwykły sposób. Na przykład dzisiaj na śniadanie wymyśliłam migdałową kaszę jaglaną, do której dodałam trochę słodkiego tartego jabłka, plaster pomarańczy dla kwaśnej nuty, garść płatków migdałowych i kurkumę, żeby miała bardziej żółty kolor. Wyszło bardzo smacznie.
- Soki i koktajle ze świeżych owoców na pewno są pyszne. A czy wpływają na samopoczucie?
To skondensowana dawka energii! Taki koktajl zrobiony z naturalnych składników działa jak napój energetyczny! Naprawdę! Pobudza, poprawia nastrój, karmi zarówno duszę, jak i ciało.
Wywiad dla „Kropka TV”, luty 2016











Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam