Mój sprawdzony przepis



Pyszne, wzmacniające, pełne witamin, żelaza i magnezu 🙂
(O) Do garnka wlej ok dwóch szklanek gorącej wody
Gotuj przez co najmniej minutę
(Z) Marchewkę i pietruszkę dokładnie umyj, pokrój na plasterki, dodaj do wody. Seler i ziemniaki obierz, pokrój na plasterki, dodaj do garnka.
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(M) Dodaj liście laurowe, estragon, majeranek por pokrojony na plasterki
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(W) Dodaj szczyptę soli
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(D) Dodaj umytą i posiekaną nać pietruszki
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(O) Dodaj kaszę, amarantus i kurkumę. Jeśli potrzeba, możesz dolać gorącej wody. Powinno jej być tyle, żeby przykrywała warzywa
Wymieszaj, gotuj przez co najmniej minutę
(Z) Dodaj nasiona dyni
Wymieszaj, gotuj na małym ogniu jeszcze ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Podawaj ze świeżą kolendrą.










Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam