Mój sprawdzony przepis



Wegańskie, zdrowe, lekkie, pożywne i pyszne danie na majowe popołudnie!
Ryż zalej gorącą wodą i gotuj na niewielkim ogniu z dodatkiem szczypty soli. Dziki ryż gotuje się dłużej niż zwykły, więc nastaw go do gotowania zanim zdążysz mocno zgłodnieć.
Po mniej więcej pół godzinie do garnka dodaj podzielony na małe kawałki brokuł, wymieszaj i gotuj jeszcze 10-15 minut.
Wody powinno być jak najmniej, wystarczy 1 centymetr od dna garnka. Zmniejsz płomień, połóż na garnku przykrywkę i od czasu do czasu zamieszaj, żeby wszystkie brokuły ugotowały się w równym tempie.










Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam