Mój sprawdzony przepis

Czas przygotowania: 30 minut
Ilość osób: 2


To szybkie i pyszne danie, którym ostatnio się zajadamy. Chrupiący, żółty kalafior w sosie własnym, bez dodatku wody, z pikantną nutą koperku i delikatnymi ziemniakami.
W osobnym garnku ugotuj ziemniaki w mundurkach z odrobiną soli.
W dużym garnku rozgrzej olej kokosowy. Dodaj pokrojone w plasterki cebulę i czosnek, podsmażaj na małym ogniu pod przykryciem. Dodaj pokrojone pieczarki, podsmażaj przez kilka minut pod przykryciem.
Dodaj pokrojony kalafior, pieprz, sól i kurkumę, wymieszaj, gotuj na małym ogniu pod przykryciem.
Kiedy ziemniaki będą miękkie, odlej wodę, obierz ze skórki, pokrój w kostkę, dodaj do garnka razem z posiekanym koperkiem i delikatnie wymieszaj.
Smacznego!










Dziękuje za przepisy. Lubię takie bogate, rozgrzewające jesienne zupy.
dzięki z żółte kartki... One często porządkują moje myśli i emocje. Bądź zdrowa i podróżuj kiedy czujesz taką potrzebę. Pozdrawiam…
Dziękuję za przypomnienie co w życiu jest ważne...Tak niewiele ,a często o tym zapominamy... Przytulam!
Dzień dobry! Bardzo interesująca wycieczka. Wróciliśmy z mężem w kwietniu z Ameryki środkowej (3tyg. 8 krajów ) było super ale…
Dzień dobry Dziękuję 🌼 serdecznie 🌼za przesłane przepisy Pozdrawiam